Opskrift: Hjemmelavet hybenmarmelade (/syltetøj) med æble og vanilje

Hyben marmelade - Pluk frugten direkte i naturen

 

Du kan også prøve DEN GAMLE FABRIKS hyben marmelade.

Læs mere om hyben og hyben sæsonen her.  

Ingredienser:

  • 1000 g hyben (ca. 500 g renset vægt)
  • 2 dl vand
  • 500 g æbler
  • 1 vaniljestang
  • 250 g sukker
  • atamon

Sådan gør du:

  1. Rens hyben og fjern kerner. Kog hyben møre i vand i ca. 30 min.
  2. Tilsæt æbler i tern, vaniljekorn og kog det med i ca. 15 min.
  3. Tilsæt sukker under omrøring og kog det med i 2 min.
  4. Blend evt. marmeladen let med en stavblender.
  5. Skyl marmeladeglas i atamon og fyld marmeladen på. Luk straks.  

Tip: Tilføj revet appelsinskal (økologisk) til marmeladen og lad den koge med i ca. 2 min.