Opskrift: Risalamande med kirsebærsauce

90 min.
2-3 pers.
Mellem

Ingredienser:

Til 2-3 personer

Ingredienser:

  • 1 dl. grødris (ca. 80 g)
  • 1 1/4 dl. vand
  • 1/2 liter mælk
  • 2 spsk. sukker
  • Korn af 1 stang vanilje
  • 100 g smuttede, hakkede mandler (gem 1 til mandelgaven)
  • 3-4 dl. piskefløde
  • 1 glas DEN GAMLE FABRIK kirsebærsauce

Sådan gør du:

Tilberedningstid: 60 minutter
Afkøling: Minimum 30 minutter 

  1. Kom risene i en tykbundet gryde med kogende vand.
  2. Kog i 2 minutter og hæld mælken i. Bring det hele i kog og lad grøden koge under låg ved svag varme 45-50 minutter, lad vaniljestangen koge med. Rør jævnligt.
  3. Afkøl risengrøden natten over, eller minimum 30 minutter, til den er helt kold og smag den til med sukker, vaniljekorn og hakkede mangler.
  4. Pisk piskefløden til flødeskum og vend den forsigtigt i risengrøden.
  5. Lun kirsebærsaucen i en gryde. Server saucen lun eller kold til risalamanden og pynt evt. med lidt hakkede mandler og vaniljekorn.

Kirsebær