Flæskesteg med ribssauce

115 min.
4-6 pers.
Svær

Ingredienser:

Til 4-6 personer

Ingredienser:

  • 1-1,5 kg svinekam med svær uden ben
  • groft salt, peber
  • 2-3 laurbærblade
  • 1/2 liter vand eller bouillon
  • 4 dl stegesky
  • 1 dl tør hvidvin
  • majsstivelse
  • 1-2 spsk DEN GAMLE FABRIK Ribsgele
  • madkulør

 

Tilbehør:

  • 2,5 kg. kartofler
  • 1 hakket savoykål
  • hakkede valnødder
  • 1 glas Beauvais rødkål
  • 1 skrællet appelsin i både
  • Ribssauce med DEN GAMLE FABRIK Ribsgele

Sådan gør du:

Tilberedningstid: 40 min.

Bagetid: 75 min.

  1. Gnid sværen godt med salt, sørg for at saltet kommer ned imellem sværene og krydr kødet med peber. Stik laurbærbladene ned imellem sværene.
  2. Læg stegen på en rist i en bradepande og læg evt. en skrællet kartoffel under stegen, så sværerne ligger helt lige.
  3. Sæt stegen i en kold ovn og stil temperaturen pa 200˚C. Steg stegen i ca. 75 min. Brug evt. et stegetermometer. Stegen er færdig, når centrumtemperaturen viser 65ºC.
  4. Skræl kartoflerne og kom dem i kogende vand og kog i 10-15 min. De er færdige når en skarp urtekniv kan gå halvvejs ned igennem kartoflen uden at møde modstand.
  5. Hæld vand eller bouillon i bunden af bradepanden den sidste halve time. Check om sværene er sprøde, når centrumtemperaturen viser 55ºC, hvis ikke, skrues temperaturen op til 250ºC indtil stegen når centrumtemperaturen 65ºC.
  6. Når stegen er færdig, tages den op af bradepanden og hviler udækket, mens saucen laves færdig.
  7. Hæld stegeskyen i en gryde gennem en sigte. Fedtet lægger sig på toppen og fjernes forsigtigt med en ske. Tilsæt hvidvin og bring skyen i kog. Jævn med lidt majsstivelse rørt ud i koldt vand, smag til med salt, peber og ribsgelé fra DEN GAMLE FABRIK. Juster farven med lidt kulør.

Serveringstip:
Kødet skæres i skiver og serveres med sauce, kogte kartofler, blancheret savoykål med hakkede valnødder, rødkål med appelsinbåde og DEN GAMLE FABRIK tyttebærsyltetøj.