Opskrift: Andebryst med tyttebærkål

45 min.
4 pers.
Mellem

Ingredienser:

And
2 andebryster
Salt, peber

Tyttebærkål:
500 g snittet rødkål
60 g Hasselnødder
Smør eller andefedt
1/2 dl ribssaft
1 spsk. rødvinseddike
1/4 dl æbleeddike
2 spsk. Tyttebærsyltetøj
1 æble skåret i skiver
Salt, peber

Tilbehør:
Halverede æbler med Ribsgelé fra DEN GAMLE FABRIK
Kartofler

Sådan gør du:

  1. Krydr andebrystet med salt og peber og steg det først 12 min. på skindsiden.
  2. Hæld fedtet fra, vend andebrystet og steg det endnu 12 min. på kødsiden.
  3. Lad kødet hvile lidt inden det skæres i tynde skiver.
  4. Steg rødkål og grofthakkede hasselnødder 3-4 minutter i smør eller andefedt.
  5. Kom ribssaft, rødvinseddike og æbleeddike ved og kog ved kraftig varme til væden er fordampet.
  6. Smag til med tyttebærsyltetøj, salt og peber og server kålen til andebrystet.
  7. Halver æblerne og fjern kernehuset. Placer ribsgeleen heri og server sammen med ovnbagte kartofler.

TIP: Tyttebærkålen og æblerne med ribsgelé kan også serveres til ande- eller flæskestegen juleaften.

Tyttebær