Opskrift på æbleskiver: Hjemmelavede æbleskiver med æble

25 min.
30 stk.
Mellem

Ingen jul uden hjemmelavede æbleskiver

Æbleskiver er en sand juleklassiker! Og findes der noget bedre end de hjemmelavede af slagsen? Der findes mange forskellige måder, at lave hjemmelavede æbleskiver på, men hos DEN GAMLE FABRRIK har vi en helt klar favorit – de skal være som vor mormor lavede dem.

I gamle dage var en æbleskive nemlig ikke en æbleskive, uden et stykke æble i midten. Det er også heraf navnet æbleskive kommer. I dag er det sjældent, at du finder den klassiske æbleskive med et stykke æble i midten, men navnet står stadig ved. Hos DEN GAMLE FABRIK har vi sammensæt en opskrift på klassiske æbleskiver med æble i midten. Æbleskiver med et stykke æble i midten, er nemlig som vor mormor lavede dem! En æbleskivedej består hovedsageligt af en pandekagedej, hvorefter de steges i en æbleskiveform, indtil de er gyldne og sprøde.

Når du skal bage de lækre æbleskiver, så bag endelig en dobbelt portion. Det er altid rart med en pose i fryseren, så du kan nyde de sprøde æbleskiver alle dage i december. Og findes der bedre end et helt bjerg af nybagte hjemmelavede æbleskiver? 

Nyd de varme æbleskiver sammen med din favorit marmelade fra DEN GAMLE FABRIK og flormelis. Velbekomme.

Ingredienser:

Til ca. 30 æbleskiver 

Ingredienser:

  • 300 g hvedemel  
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 25 g sukker
  • 4 dl kærnemælk
  • 3 æggeblommer
  • 3 æggehvider
  • 50 g smør eller margarine
  • 1 æble i små tern
  • reven skal fra 1 usprøjtet citron
  • 1 glas DEN GAMLE FABRIK jordbærmarmelade
  • evt. lidt flormelis og frisk mynte

Sådan gør du:

Tilberedningstid: 25 min.

  1. Rør mel, bagepulver, vaniljesukker og sukker sammen med kærnemælk.
  2. Tilsæt æggeblommer og reven citronskal.
  3. Pisk æggehvider stive og vend dem i massen.
  4. Bag æbleskiverne i smør eller margarine på en god varm æbleskivepande.
  5. Hullerne fyldes helt op med æbleskivedej. Kom et æblestykke i hver, når dejen er ved at stivne.
  6. Vend dem med en gaffel eller strikkepind, når de er færdige på den første side og bag dem færdige på den anden side.
  7. Vend gerne flere gange under bagningen, så de bliver bagt jævnt.
  8. Server med jordbærmarmelade.
  9. Pynt evt. med lidt drysset flormelis og frisk mynte.

TIP: Fyld en lille teskefuld af din yndlingsmarmelade fra DEN GAMLE FABRIK i dejen, efter at du har kommet et lille æblestykke i.

 

 

 

 

JORDBÆR