Rugbrødschips med hjertesalat, kyllingerilettes og hyben

1,5 timer
4 pers.
Mellem

Ingredienser:

  • 100 g rugbrød
  • 3 spsk. olivenolie
  • ¼ tsk. flagesalt.
  • 4 stk. kyllingeoverlår (450 g)
  • 2 ½ dl hønsebouillon
  • 1 fed hvidløg
  • 1 finthakket skalotteløg (20 g)
  • 2 spsk. citronsaft
  • 150 g DEN GAMLE FABRIK Hybenmarmelade
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 4 blade hjertesalat
  • brøndkarse
  • salt og peber

Sådan gør du:

  • Skær rugbrød i meget tynde skiver. (ca. 4mm).
  • Pensl med 1 spsk. olivenolie og læg rugbrødskiver på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist rugbrødskiver i ca. 2 min. i ovnen ved 250 grader varmluft til brødet er gyldent og sprødt. Tag chipsene ud af ovnen, drys med flagesalt.
  • Krydr kyllingestykker med salt og peber. Brun dem i en gryde med 1 spsk. olivenolie. Kom bouillon ved, når lårene er gyldne. Tilsæt presset hvidløg. Lad lårene simre 60 min. (til de er møre)
  • Tag kyllingestykker op og kog sky (bouillon) ind til ca. ½ dl. Skum fedt af. Pil kyllingekødet fra benene.
  • Del kyllingekødet med 2 gafler til tynde strimler. Vend det strimlede kød med finthakket skalotteløg, citronsaft og 1 spsk. olivenolie. Kom det strimlede kød i en skål og hæld sky over. Smag rilettes til med salt og peber.
  • Server rugbrødschips med salatblade, kyllingerilettes, mayonnaise, DEN GAMLE FABRIK Hybenmarmelade

Tip: prøv 1 spsk. trøffelolie i kyllingerilettes.

Hyben

Stolte syltetraditioner

BÆRLEKSIKON