Opskrift: Grillede lammekoteletter med ribsgelé

30 min.
4 pers.
Mellem

Ingredienser:

  • 4 dobbelte lammekoteletter
  • Salt
  • DEN GAMLE FABRIK ribsgelé
  • 3 små røde æbler i både
  • Friske mynteblade

 

Tilbehør:

  • 1 kg babykartofler
  • 400 g. fintskårne rødbeder
  • Frisk basilikum
  • 2 spsk. citronsaft
  • 3 spsk. olivenolie
  • Salt og Peber

 

Sådan gør du:

  • Læg koteletterne på et fad. Hvis fedtkanterne ikke allerede er ridsede, så lav 4-5 dybe ridser. Drys derefter koteletterne med lidt salt og lad dem stå og få stuetemperatur.
  • Dup koteletterne tørre med køkkenrulle, varm grillen godt op og grill koteletterne ca. 3 minutter på hver side. Under grilningen pensles med DEN GAMLE FABRIK ribsgele. Steg æblebådene med. Drys med hakkede mynteblade.
  • Skal koteletterne steges på grillpande, begyndes med fedtkanterne (uden tilsætning af fedtstof). Panden skal være rygende varm. Derefter steges fedtkanterne 2-3 minutter på hver side i det fedt, der er smeltet af. Dernæst steges hele koteletten ca. 3 minutter på hver side.
  • Under stegningen pensles med DEN GAMLE FABRIK ribsgelé. Steg æblebådene med. Pynt med hakkede mynteblade.
  • Server lammekoteletterne med babykartofler og salat af fintskårne rå rødbeder og frisk basilikum blandet med citronsaft, olivenolie, salt og peber.

 

 

Ribs

Stolte syltetraditioner

BÆRLEKSIKON