Laks med ingefær i papilotte

40 min.
4 pers.
Mellem

Ingredienser:

Ingredienser:

  • 4 laksefileter á ca. 125 g.
  • Salt
  • Olie til pensling
  • 4 Skiver citron
  • 12 kernefri vindruer
  • Frisk basilikum.

 

Ingefærdressing:

  • 1 dl. (ca. 150 g) DEN GAMLE FABRIK ingefærmarmelade
  • 1 spsk. lys balsamico
  • 1 spsk. hakket hvidløg
  • 1 dl. hakket persille


Tilbehør:

  • 1-2 poser små nye kartofler
  • 1 bakke ærter
  • 1 dl. Creme fraiche
  • Fintskåret rødbeder
  • 1 Frisk citron

Sådan gør du:

Sådan gør du:

  1. Drys laksestykkerne med salt.

  2. Bland alle ingredienserne til ingefærdressingen og vend laksen heri.
  3. Pensl 4 store stykker bagepapir med olie og læg en filet på hver.
  4. Fordel resten af dressingen på fisken.
  5. Halver citronskiverne og læg dem på fisken.
  6. Kom vindruer og basilikum ved.
  7. Luk pergamentet omkring fisken som en gammeldags konditorpakke.
     
    Læg pakkerne i en bradepande og stil dem i ovnen ved 225˚ grader i 15 minutter før servering.

Lad hver især lukke pakken op ved bordet.

Tilbehør:
800 g. nye kogte kartofler blandet med 125 g. blancherede nybælgede ærter og ca. 1 dl.  creme fraiche 18 %. 250 g. fintsnittede rødbeder blandet med 3 spsk. citronsaft, 1 tsk. sukker, 1 spsk. olie, salt og peber.

Ingefær

Stolte syltetraditioner

Fra mark til bord

SE VIDEO

BÆRLEKSIKON