Opskrift: Nem jordbær rabarber trifli med marmelade

20 min.
4 pers.
Svær

Ingredienser:

TIL 4 PORTIONER:

INGREDIENSER:

  • 1 pakke kagecreme og 1 l mælk (hjemmelavet kagecreme, se herunder)
  • 1 pose makroner
  • 1 glas DEN GAMLE FABRIK jordbær/rabarbermarmelade
  • 1/4 l piskefløde
  • 1 bakke friske jordbær
  • evt. et bundt frisk mynte

 

HJEMMELAVET KAGECREME:

  • 5 dl sødmælk
  • 1 vaniljestang
  • 3 pasteuriserede æg
  • 100 g sukker
  • 2 spsk majsstivelse

 

Sådan gør du:

TILBEREDNINGSTID: 20 MINUTTER - TID I KØLESKABET: 15-30 MINUTTER

1. Lav kagecremen som beskrevet på pakken, eller lav din egen på følgende måde:

a.  Bland vaniljen fra en vaniljestang, samt hele stangen sammen med mælken.
b. Varm mælken op til kogepunktet i en gryde.
c. Pisk æg, sukker og majsstivelse sammen i en skål.
d. Pisk den varme mælk i lidt ad gangen og hæld cremen tilbage i gryden.
e. Varm cremen forsigtigt op til lige under kogepunktet under konstantomrøring, til cremen er tyk. Tag gryden af varmen og lad den færdigekagecreme afkøle ca. 15-30 minutter.

2. Knus en håndfuld makroner til hver portion trifli og kom makronerne i 4           
    portionsglas.
3. Læg 2 spsk jordbær/rabarbermarmelade ovenpå.
4. Læg 2 spsk af kagecremen oven på marmeladen.
5. Pisk fløden til flødeskum.
6. Læg 2 spsk flødeskum på kagecremen.
7. Pynt med lidt knuste makroner, friske jordbær og lidt frisk mynte.

TIP:  Server evt. desserten i DEN GAMLE FABRIK Cremet marmeladeglas.

 

 

Rabarber

Stolte syltetraditioner

Fra mark til bord

SE VIDEO

BÆRLEKSIKON