Stikkelsbærtærte med marcipan, stikkelsbærmarmelade og pisket cremefraiche

1,5 timer
4 pers.
Mellem

Ingredienser

Bund:

  • 100 g smør
  • 200 g hvedemel
  • 100 g sukker
  • 1 æg
  • 1 knivspids salt

 

Fyld:

  • 2 æggehvider
  • 4 spsk. sukker
  • 150 g revet rå marcipan
  • ½ stang vanilje
  • 400 g DEN GAMLE FABRIK Stikkelsbærmarmelade
  • 40 g mandelflager
  • 120 g pisket cremefraiche 38 %.

Sådan gør du

  • Skær smør i små tern, og smuldr det i melet.
  • Tilsæt sukker, æg og salt, og saml det hurtigt til en ensartet dej. Hvis dejen smuldrer, så saml med lidt vand. Hvil dejen ca. 45 min. i køleskabet.
  • Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform (26 cm i diameter).
  • Pisk æggehvider stive. Tilsæt sukker og pisk til det bliver sejt. Vend den revne marcipan i. Rør vaniljekorn i og fordel blandingen i tærtebunden.
  • Fordel DEN GAMLE FABRIK Stikkelsbærmarmelade over.
  • Drys mandelflager over.
  • Bag tærten i ovnen ved 175 grader (varmluft) i ca. 30 minutter. Lad tærten afkøle.
  • Server stikkelsbærtærte med pisket cremefraiche 38%.

Historien om Den Gamle Fabrik

Stolte syltetraditioner

BÆRLEKSIKON