Hvordan man laver verdens bedste pandekager?

15 min.
10 stk.
Let

Ingredienser:

TIL CA. 10-15 PANDEKAGER

DEJ:

  • 250 g mel
  • 6 dl mælk (eller mandelmælk)
  • 100 g sukker
  • 1 tsk salt
  • 4 æg
  • 2 dl hakkede mandler
  • smør til bagning

 

PYNT:

  • 1/4 liter piskefløde
  • 1-2 dl (ca. 150-300 g) DEN GAMLE FABRIK hindbærsyltetøj
  • revet skal fra 1/2 citron
  • 1 bakke friske hindbær
  • lidt citronmelisse

Sådan gør du:

TILBEREDNINSTID: 10-15 MINUTTER

  1. Pisk halvdelen af melet sammen med mælken. Pisk resten af melet i sammen med sukker, salt, æg og mandler.
  2. Lad dejen stå og trække lidt.
  3. Smelt smør på en pande. Kom ca. 1 dl dej på og bag pandekagen på begge sider. En god pandekage er hverken for tyk eller for tynd.
  4. Pisk fløden stiv og vend forsigtigt hindbærsyltetøjet i.
  5. Lad pandekagerne køle lidt af og server med flødeskumsblandingen sammen med friske hindbær, reven citronskal og frisk citronmelisse.

 

Hindbær

Stolte syltetraditioner

BÆRLEKSIKON