Pære Belle Helene

30 min.
4 personer
Nem

Smukke desserter behøver ikke være svære – og vi har fundet en måde, der gør det lettere end nogensinde før, at trylle den franske dessert-klassiker Pære Belle Helene frem. Pærerne syltes i frugtdrik fra den Gamle Fabrik – og lige nu er der fire nye økologiske varianter på hylderne, så du kan give pærerne smag lige som du vil.

Ingredienser:

  • Fire pærer
  • 5 dl frugtdrik fra Den Gamle Fabrik (vi har brugt solbær)
  • 2 tsk vaniljepulver (eller korn fra 1 vaniljestang)
  • Saft fra en citron

Til servering (valgfrit):

  • Vaniljeis
  • Chokoladesauce
  • Valgfrit: prosecco

Sådan gør du:

  1. Skræl pærerne, fjern kernehus og skær bunden flad, så de kan stå på en tallerken.
  2. Kom frugtdrik, vaniliepulver og citronsaft i en gryde og kog det op.
  3. Kom pærerne i lagen og lad det simre i 10-15 minutter – jo hårdere pærerne er, jo længere tid skal de koge.
  4. Tag gryden af varmen og lad det stå til pærerne er kølet ned.
  5. Server med en kugle vaniljeis og rigeligt med chokoladesauce.

Solbær

Stolte syltetraditioner

BÆRLEKSIKON