Maregnslagkage med Brombær

20 min.
6-8 pers.
Mellem

Ingredienser:

TIL 6-8 PORTIONER

  • 5-6 spsk (ca. 125-150g) glas DEN GAMLE FABRIK brombærmarmelade
  • 4 æggehvider
  • 300 g flormelis
  • 1/2 l piskefløde
  • 1 bakke friske brombær
  • evt. lidt frisk citronmelisse

Sådan gør du:

TILBEREDNINGSTID: 20 MINUTTER - BAGETID: CA . 45 MINUTTER

1. Pisk æggehviderne stive og tilsæt flormelis lidt ad gangen. Massen skal være så stiv, at skålen kan vendes med bunden i vejret, uden at massen ryger ud.
2. Lav 2 bunde på bagepapir og bag dem ved 125 grader i ca. 45 minutter til de er let gyldne.
3. Lad bundene køle af.
4. Pisk fløden til flødeskum.
5. Vend forsigtigt 5-6 spsk brombærmarmelade i flødeskummen.
6. Smør halvdelen af flødeskumsblandingen på den ene marengsbund.
7. Læg den anden bund oven på og smør resten af flødeskumsblandingen på.
8. Pynt kagen med friske brombær.

Du kan læse mere om brombær og brombærsæsonen her. 

Brombær

Stolte syltetraditioner

Fra mark til bord

SE VIDEO

BÆRLEKSIKON