Koldskål med hyldeblomst

5 min.
4 personer
Nem

Ingredienser:

(til fire personer)

  • 1/2 liter kærnemælk
  • 1/2 liter tykmælk
  • 1 dl økologisk hyldeblomstdrik fra Den Gamle Fabrik
  • 4 æggeblommer
  • 1 stang vanilje
  • 50 g sukker
  • Saft og skal fra 1 citron

Sådan gør du:

  1. Skrab vaniljekorn ud af vaniljestangen og bland disse med sukkeret.
  2. Kom sukker med vaniljekorn og æggeblommerne i en skål og pisk til en let og lys masse.
  3. Tilsæt kærnemælk, tykmælk, hyldeblomstdrik og citron og pisk eller rør det hele grundigt sammen.
  4. Smag til med citron og hyldeblomstdrik.
  5. Opbevar i køleskab indtil den skal på bordet.
  6. Server med kammerjunker, eller en lille skefuld marmelade.

Hyldeblomst

Stolte syltetraditioner

BÆRLEKSIKON