Hjemmelavede havregrynsvafler med Ben Lomond solbær marmelade og cremefraiche

20 min.
4 pers.
Nem

Ingredienser

  • 40 g havregryn
  • 80 g hvedemel
  • 1 ½ spsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • 1 knivspids bagepulver
  • 1 tsk. revet appelsinskal (økologisk)
  • ½ stang vanilje
  • 1 ¼ dl sødmælk
  • 2 æg
  • 50 g smeltet smør
  • 150 g DEN GAMLE FABRIK Solbærmarmelade
  • 2 dl cremefraiche 18%.

Sådan gør du

  1. Bland havregryn, hvedemel, sukker, salt, bagepulver, revet appelsinskal og vaniljekorn i en skål.
  2. Rør med mælk og tilsæt et æg af gangen.
  3. Rør 35 g smeltet smør i og lad dejen hvile på køl i 30 min.
  4. Varm vaffeljernet godt igennem, og smør det med smeltet smør.
  5. Hæld vaffeldejen på og lad dem bage i ca. 3 minutter til vaflerne er gyldne.
  6. Server havregrynsvafler med DEN GAMLE FABRIK Solbærmarmelade og cremefraiche.

 

Historien om Den Gamle Fabrik

Stolte syltetraditioner

BÆRLEKSIKON