Opskrift: Havregrød med et twist af bær og mandler

10 min.
1 pers.
Let

Ingredienser:

HAVREGRØD:

  • 2 1/2 dl mandelmælk
  • 1 dl havregryn
  • salt
  • 3 spsk. (ca. 100g) DEN GAMLE FABRIK Solbærmarmelade
  • 1 dl grofthakkede mandler
  • 1 håndfuld friske jordbær

 

MANDELMÆLK:

  • 100 g mandler
  • 1 l vand

Sådan gør du:

IBLØDSÆTNING: 8 TIMER - TILBEREDNINGSTID: 10 MINUTTER

Mandelmælk:

Udblød 2 håndfulde (ca. 100 g.) mandler i vand natten over. Hæld vandet fra, blend dem med en liter nyt vand. Si pulpen fra. Brug eventuelt et kaffe filter, en syltepose eller lignende. Du har nu mandelmælk.

Havregrød:
Havregrød kan både tilberedes i gryde og i mikrobølgeovn.
Hvis grøden bliver for tyk, kan der tilsættes lidt mere væske.

Fremgangsmåde i gryde:
Kom havregryn, multebær og vand eller mælk i en gryde og bring det i kog. Lad det koge 1-2 minutter under omrøring. Smag havregrøden til med lidt salt.

Fremgangsmåde i mikrobølgeovn:
Rør havregryn med vand eller mælk og multebær i en dyb tallerken. Sæt tallerkenen i mikrobølgeovnen ved fuld styrke ca. 2 min. Tag den ud, rør rundt med en ske og smag til med lidt salt.

Når havregrøden er færdig tilsættes DEN GAMLE FABRIK Solbærmarmelade, en håndfuld hakkede friske jordbær og groft hakkede mandler. Tilsæt dernæst mandelmælk.

 

Solbær

Stolte syltetraditioner

Fra mark til bord

SE VIDEO

BÆRLEKSIKON