Opskrift: Efterårsbrunch anretning

50 min.
1 pers.
Mellem

Ingredienser:

TIL 1 PERSON

Rodfrugtsbiks med spejlæg og tomatchutney:

  • 1 kg. rodfrugter
  • Olivenolie
  • Havsalt
  • Sort peber
  • Evt. frisk timian el. rosmarin
  • 4 æg
  • Tomatchutney

 

Vaniljevafler med DEN GAMLE FABRIK hindbærmarmelade:

  • 50 g. smør
  • 2,5 dl. sødmælk
  • 1 vaniljestang
  • 2,5 dl. kærnemælk
  • 3 æg
  • 2 tsk. bagepulver
  • 100 g. rørsukker
  • 300 g. hvedemel
  • DEN GAMLE FABRIK hindbærmarmelade

 

Frisk frugtsalat med citrusfrugter, æbler og pærer:

  • 2 pærer
  • 2 æbler
  • 1 appelsin
  • 3 dl. appelsinjuice
  • Evt. friske mynteblade

 

Banana-shake med vaniljeis, bananer og appelsinjuice:

  • ½ l. vaniljeis
  • 2 bananer
  • 2 dl. appelsinjuice
  • Mælk

 

Sådan gør du:

Tilberedningstid: 50 min.

 

Rodfrugtsbiks med spejlæg og tomatchutney:

1. Skræl og skær rodfrugterne i grove tern. Brug gulerødder, selleri, pastinakker, persillerødder, skorzonnerrødder, kartofler osv.

2. Sauter dem i olivenolie på en velsmurt pande. Sauter ved middelvarme til de er gyldne.

3. Fordel rødderne i et ildfast fad og bag dem møre i en forvarmet ovn på 200 grader. Smag til med havsalt og friskkværnet sort peber. Hvis der ønskes mere smag kan der tilsættes lidt frisk timian eller rosmarin, inden de sættes i ovnen.

4. Serveres med tomatchutney (kan købes i supermarkeder).

 

Vaniljevafler med DEN GAMLE FABRIK hindbærmarmelade:

1. Pisk det smeltede smør sammen med sødmælk, kornene fra vaniljestangen og kærnemælken.

2. Pisk æggene sammen og pisk dem med i blandingen.

3. Bland bagepulver, rørsukker og hvedemel og pisk det i dejen. Pisk grundigt sammen.

4. Bag i et vaffeljern og server med hindbærmarmelade fra DEN GAMLE FABRIK.

 

Frisk frugtsalat med citrusfrugter, æbler og pærer: 

1. Skær pærer og æbler i 2 cm. stykker.

2. Skær appelsinen i tynde skiver.

3. Mariner frugterne i lidt appelsinjuice - evt. med lidt finthakket mynte.

 

Banana-shake med vaniljeis, bananer og appelsinjuice:

1. Skær vaniljeisen i tern og smid den i blenderen.

2. Start blenderen og tilsæt bananerne og appelsinjuicen.

3. Tilsæt mælk indtil shaken har den ønskede kosistens.

Hindbær

Stolte syltetraditioner

Fra mark til bord

SE VIDEO

BÆRLEKSIKON