Opskrift: Skønne bærfyldte fastelavnsboller med flødecreme, marmelade og friske bær

120 min.
12 stk.
Mellem

Ingredienser:

DEJ:

  • 50 g gær
  • 1 dl mælk
  • 1spsk sukker
  • 100 g smør
  • 1 tsk kardemomme
  • ½ tsk salt
  • 350 g mel
  • 2 spsk (50 g) af din yndlingsmarmelade fra DEN GAMLE FABRIK

     

FYLD OG PYNT:

  • 1/2 l piskefløde
  • 2 dl (ca. 300 g) af din yndlingsmarmelade fra DEN GAMLE FABRIK
  • 200 g flormelis
  • 1 spsk varmt vand
  • lidt friske bær

Sådan gør du?

1. Mælken lunes, og gæren opløses heri.
2. Mel og alle de øvrige ingredienser blandes i og æltes til en ensartet dej. Dejen sættes til hævning til dobbelt størrelse ca. 1 time.
3. Slå dejen forsigtigt ned (ælt ikke for meget) og del den i 12 lige store stykker. Rul til boller og efterhæv på bagepladen i 15-20 minutter.
4. Bag bollerne ved 200 grader (180 grader ved varmluft) på nederste rille i 12-15 minutter, eller til de er lysebrune. Afkøl.
5. Flæk bollerne. Pisk fløden til flødeskum og bland den forsigtigt med din yndlingsmarmelade. Vend forsigtigt bærrene i flødeskumsblandingen. Fyld det i bollerne.
6. Bland flormelis og varmt vand til tyk glasur.
7. Pynt fastelavnsbollerne med glasur og friske bær.

 

 

Solbær

Stolte syltetraditioner

Fra mark til bord

SE VIDEO

BÆRLEKSIKON