Opskrift: Nemme fastelavnsboller med flødecreme, marmelade/syltetøj og friske bær

120 min.
12 stk.
Mellem

Ingredienser:

TIL CA. 12 FASTELAVNSBOLLER

DEJ:

FYLD OG PYNT:

Sådan gør du?

TILBEREDNINGSTID: 10-15 MINUTTER - SAMLET HÆVNING: 1,5 TIME 
- BAGETID: 12-15 MINUTTER

1. Mælken lunes, og gæren opløses heri.
2. Mel og alle de øvrige ingredienser blandes i og æltes til en ensartet dej. Dejen sættes til hævning til dobbelt størrelse ca. 1 time.
3. Slå dejen forsigtigt ned (ælt ikke for meget) og del den i 12 lige store stykker. Rul til boller og efterhæv på bagepladen i 15-20 minutter.
4. Bag bollerne ved 200 grader (180 grader ved varmluft) på nederste rille i 12-15 minutter, eller til de er lysebrune. Afkøl.
5. Flæk bollerne. Pisk fløden til flødeskum og bland den forsigtigt med solbærmarmelade eller brombærmarmelade. Vend forsigtigt bærrene i flødeskumsblandingen. Fyld det i bollerne.
6. Bland flormelis og varmt vand til tyk glasur.
7. Pynt fastelavnsbollerne med glasur og friske bær.

 

 

Solbær

Stolte syltetraditioner

Fra mark til bord

SE VIDEO

BÆRLEKSIKON