Nøddemedaljer med chokoladeovertræk og creme med Rondom ribs marmelade

8 stk.

Ingredienser

Bunde

  • 4 æggehvider
  • 125 g sukker
  • 150 g hakkede nødder
  • 50 g overtrækschokolade
  • 1 knivspids salt

 

Creme

  • 3 blade husblas
  • 2 dl piskefløde
  • ½ stang vanilje
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. revet citronskal (økologisk)
  • 150 g DEN GAMLE FABRIK - Ribs marmelade med Rondon ribs
  • frisk mynte

Sådan gør du

Bunde:

Pisk æggehvider næsten stive med salt. Tilsæt sukker og pisk til en sej masse. Vend de hakkede nødder i massen. Læg bagepapir på en bageplade og spray/smør med olie.

Bred massen ud på bagepladen, så der kan udstikkes 16 stk. bunde på ca. 7 cm i diameter.

Bag ved 175 grader i 30 minutter. (til de er gyldne). Udstik de 16 bunde straks; mens dejen stadig er varm. Smelt derefter chokolade i et vandbad og smør på 8 af bundene.

 

Creme:

Sæt husblad i blød i vand. Varm det i et vandbad, og lad det afkøle lidt.

Pisk fløden. Skrab vaniljekornene ud og bland det med sukker, så det ikke klumper.

Blend DEN GAMLE FABRIK - Rondom Ribs marmelade til pure, og vend det i fløde sammen med citronskal og vanilje.

Tag lidt af cremen og bland det i den lune husblas. Vend denne blanding rundt i cremen. Hæld cremen i en sprøjtepose, og sæt det på køl i en time, så konsistensen passer til at sprøjte på bundene. Cremen lægges på 8 bunde.

Ovenpå lægges bunde overtrukket med chokolade. Pynt med mynteblade på toppen.    

 

Tip: Anvend evt. papirforme til bundene i stedet for at udstikke dem.

Tip: Knus resterne fra bagepladen og brug det som topping på desserter.

 

Historien om Den Gamle Fabrik

Stolte syltetraditioner

Fra mark til bord

SE VIDEO

BÆRLEKSIKON