Opskrift: Jordbærlagkage med blåbær (sommerlagkage)

30 min.
6-8 pers.
Mellem

Ingredienser:

TIL 6-8 PORTIONER

INGREDIENSER:

  • 1 pakke kagecreme og 1 l mælk (hjemmelavet kagecreme, se nedenfor)
  • 1/2 l piskefløde
  • 3 lagkagebunde (hjemmelavede lagkagebunde, se nedenfor)
  • 1 glas DEN GAMLE FABRIK Cremet jordbærmarmelade
  • 1 vaniljestang
  • 1 bakke friske blåbær
  • 1 bundt frisk mynte
  • lidt flormelis 

 

HJEMMELAVET KAGECREME:

  • 5 dl sødmælk
  • 1 vaniljestang
  • 3 pasteuriserede æg
  • 100 g sukker
  • 2 spsk majsstivelse

 

HJEMMELAVEDE LAGKAGEBUNDE:

  • 4 æg
  • 125 g sukker
  • korn af 1/2 vaniljestang
  • 1 tsk bagepulver
  • 125 g mel

 

Sådan gør du:

TILBEREDNINGSTID: 30 MINUTTER - BAGETI D: 6-8 MINUTTER - TID I KØLE SKABET: 15-30 MINUTTER

1. Lav kagecremen som beskrevet på pakken, eller lav din egen på følgende måde:

a.  Bland vaniljen fra en vaniljestang, samt hele stangen sammen med mælken.
b. Varm mælken op til kogepunktet i en gryde.
c. Pisk æg, sukker og majsstivelse sammen i en skål.
d. Pisk den varme mælk i lidt ad gangen og hæld cremen tilbage i gryden.
e. Varm cremen forsigtigt op til lige under kogepunktet under konstantomrøring, til cremen er tyk. Tag gryden af varmen og lad den færdigekagecreme afkøle ca. 15-30 minutter.

2. Pisk fløden til flødeskum.
3. Læg den første lagkagebund på et serveringsfad.
4. Læg et lag Cremet jordbærmarmelade, flødeskum og kagecreme på den nederste bund. Lagene må gerne blive blandet.
5. Læg en kagebund oven på og gør det samme som på den forrige.
6. Læg den øverste kagebund på og læg et tykt lag Cremet jordbærmarmelade på.
7. Pynt med friske blåbær og mynte og drys et fint lag flormelis over den færdige lagkage.
8. Stil lagkagen i fryseren i 10 min. for at få en flot skinnende overflade af Cremet jordbærmarmelade.

JORDBÆR

Stolte syltetraditioner

Fra mark til bord

SE VIDEO

BÆRLEKSIKON