Opskrift: Frugttærte med æblegelé

30 min.
4-6 pers.
Mellem

Ingredienser:

TIL 4-6 PORTIONER

INGREDIENSER:

  • 1 pakke tærtedej (hjemmelavet tærtedej, se herunder)
  • 200 g mørk chokolade
  • 2 glas DEN GAMLE FABRIK æblegele
  • 1 bakke friske hindbær
  • 1 bakke friske blåbær
  • 1 bakke friske jordbær

 

TÆRTEDEJ:

  • 270 g hvedemel
  • 150 g stuetempereret
  • smør
  • 100 g flormelis
  • 1 æg

Sådan gør du:

TILBEREDNINGSTID: 30 MINUTTER - BAGETID: 15 MINUTTER

1. Brug færdiglavet tærtedej, eller lav hurtigt din egen:
Bland alle ingredienser til tærtedejen med en håndmikser med dejkroge og lad det stå i 1 time.
2. Tryk tærtedejen ud i en tærteform. Stik nogle små huller i tærtedejen med en gaffel for at undgå at dejen buler op.
3. Tærtebunden bages ved 225 grader i 15 minutter.
4. Når bunden er bagt, fordeles 200 g finthakket mørk chokolade henover den. Lad chokoladen smelte og køle af.
5. Smelt æblegelé i en gryde ved middelvarme.
6. Læg de friske bær på tærten og hæld den smeltede æblegelé over.
7. Server tærten når æblegeléen er stivnet.

Æble

Stolte syltetraditioner

Fra mark til bord

SE VIDEO

BÆRLEKSIKON