Opskrift: Fortryllende muffinsopskrift med marmelade (eller syltetøj) og icing

40 min.
12 stk.
Nem

Ingredienser:

Muffins:

  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 2 æg str. m/l
  • 175 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 dl mælk
  • 12 tsk DEN GAMLE FABRIK jordbærmarmelade eller hindbærmarmelade

 

Marmelade-icing:

Sådan gør du:

Sådan gør du:

  1. Rør smør, sukker og vanillesukker blødt.
  2. Pisk æggene i et af gangen.
  3. Sigt hvedemel samt bagepulver i dejen, tilsæt mælk og rør hurtigt dejen sammen.
  4. Fordel dejen i smurte muffinforme og læg en skefuld marmelade på toppen af hver.
  5. Bag dem ca. 20 min. ved 200°C.
  6. Mærk efter med en gaffel eller strikkepind om kagerne er bagt. Så længe der sidder dej på gaflen, er kagen ikke bagt færdig.
  7. Lad dem afkøle på en bagerist.

 

Icing:

  1. Smuldr smørret i flormelisen og tilsæt marmelade.
  2. Pisk det først ved lav hastighed til det er blandet og derefter ved højeste hastighed til det er let og luftigt.
  3. Pynt kagerne med icing.

 

Tip: Bag eventuelt dine muffins i papirforme med mønster. Læg dem i en fin æske og brug dem som værtindegave.

 

Hindbær

Stolte syltetraditioner

Fra mark til bord

SE VIDEO

BÆRLEKSIKON