Opskrift på fødselsdagskage med bær: "Fødselsdagsdrøm"

40 min.
12 stk.
Svær

Ingredienser:

TIL ca. 12 PORTIONER

 

BUNDE:

  • 225 g smør
  • 225 g sukker
  • 4 store æg
  • 225 g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • reven skal fra 1 citron
  • evt. et glas af din yndlings DEN GAMLE FABRIK marmelade

 

CHOKOLADEMOUSSE:

  • 125 g mørk chokolade
  • 1 dl pasteuriserede æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 1 1/2 dl pasteuriserede æggehvider

 

PYNT:

  • 1/2 l piskefløde pisket til flødeskum
  • friske bær, fx hindbær, jordbær, solbær og brombær

Sådan gør du:

TILBEREDNINGSTID: 40 MINUTTER - BAGETID: 20 MINUTTER  - AFKØLING: I DAG I KØLESKABET ELLER 2 TIMER I FRYSEREN

1. Lav først kagebunden: Pisk smør og sukker godt sammen, til en luftig masse. Pisk æggene i et ad gangen.

2. Bland mel, bagepulver og citronskal og vend det forsigtigt i dejen.

3. Bag kagen i en velsmurt springform i ovnen på 170 grader i ca. 20 minutter, til den er gyldenbrun.

4. Lad den køle helt af (gerne til næste dag). Hvis du har travlt kan du stille den i fryseren til hurtigere afkøling.

5. Til chokolademoussen smeltes chokoladen i en skål i vandbad.

6. Pisk æggeblommerne med sukker til en æggesnaps. Pisk æggehviderne stive. Kom chokoladen i æggesnapsen og vend til sidst forsigtigt de piskede hvider i. Stop med at røre, når massen er ensartet.

7. Skær kagen igennem, så du får 2 kagebunde.

8. Læg den ene kagebund ned i springformen igen, kom så chokolademoussen i og lad den stå til den har sat sig lidt.

9. Læg den anden kagebund på. Sæt kagen i køleskabet 1-2 timer inden serveringen.

10. Tag kagen ud af springformen og sæt den på et kagefad.

11. Pynt med flødeskum og friske bær.

TIP:  Smør den underste kagebund med din favoritmarmelade, fx Cremet hindbærmarmelade, inden chokolademoussen påføres.

 

 

Hindbær

Stolte syltetraditioner

Fra mark til bord

SE VIDEO

BÆRLEKSIKON