Opskrift: Festklædte fødselsdagsboller med marmelade og creme

120 min
12 stk.
Mellem

Ingredienser:

Ingredienser - 12 stk.:

  • 25 g gær
  • 1 dl lun mælk
  • 1 æg
  • ca. 300 g hvedemel
  • 150 g smør
  • 1 spsk sukker
  • 1 knsp. salt
  • ½ tsk kardemomme
  • 1 æg
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1/4 l mælk
  • 12 tsk DEN GAMLE FABRIK jordbærmarmelade eller hindbærmarmelade
  • 1 sammenpisket æg til pensling

Sådan gør du:

Sådan gør du:

  1. Rør gæren ud i lun mælk og pisk ægget i.
  2. Smuldr smøret i 150 g hvedemel og tilsæt sukker, salt og kardemomme.
  3. Rør gærblandingen i dejen og rør den grundigt med en ske.
  4. Tilsæt resten af hvedemelet lidt af gangen og ælt dejen, til den er blank og smidig.
  5. Lad dejen hvile i 15 min.
  6. Pisk æg, sukker, hvedemel og vanille sammen.
  7. Bring mælken i kog og hæld den i æggemassen under konstant piskning.
  8. Hæld det hele tilbage i gryden og bring cremen i kog under omrøring.
  9. Rul dejen ud ca. 30x40 cm og skær den i 12 kvadrater på ca. 10x10 cm.
  10. Læg en god skefuld kagecreme samt marmelade midt på hvert kvadrat.
  11. Fold dejhjørnerne ind mod midten og klem dem godt sammen over fyldet i midten.
  12. Læg bollerne med sammenføjningen nedad på en bageplade med bagepapir.
  13. Pensel bollerne med sammenpisket æg og lad dem hæve lunt i 30-45 min.

Bag bollerne i ca. 15 min. ved 200°C.

Pynt de lune boller med din yndlingsglasur og krymmel.
Kun fantasien sætter grænser.
Frys eventuelt bollerne ned til senere, lun dem lidt i ovnen inden servering og pyntning.

 

JORDBÆR

Stolte syltetraditioner

Fra mark til bord

SE VIDEO

BÆRLEKSIKON