Opskrift: Nemme muffins med bær og appelsin

30 min.
10 stk.
Mellem

Ingredienser:

TIL 10 CUPCAKES  

INGREDIENSER:

  • 3 æg
  • 100 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 100 g smør
  • 1/2 dl vand
  • 100 g mel
  • 30 g kakaopulver
  • 1 tsk bagepulver
  • 4 spsk (ca. 100 g) DEN GAMLE FABRIK appelsinmarmelade
  • 50 g mørk chokolade (hakket)

TOPPING:

  • 1/4 l piskefløde
  • 4 spsk (ca. 100 g) DEN GAMLE FABRIK solbær marmelade
  • 1 bakke friske hindbær og/eller brombær
  • evt. frisk mynte

Sådan gør du:

TILBEREDNINGSTID: 30 MINUTTER - BAGETID: 20 MINUTTER


1. Pisk æggeblommer, sukker og vanilje til en æggesnaps.
2. Smelt smørret sammen med vandet.
3. Bland mel, kakaopulver og bagepulver i en skål og vend det forsigtigt i æggesnapsen. Tilsæt derpå marmeladen og den hakkede chokolade og til sidst det smeltede smør.
4. Fordel dejen i 10 ovnfaste kopper eller muffinsforme og bag dem ved 180 grader i 20 minutter.
5. Stil kagerne til afkøling.
6. Lav topping inden servering: Pisk piskefløden til flødeskum og vend forsigtigt solbærmarmelade i.
7. Pynt de afkølede cupcakes med flødeskumsblandingen og server med friske bær og evt. lidt frisk mynte.

Appelsin

Stolte syltetraditioner

Fra mark til bord

SE VIDEO

BÆRLEKSIKON