Blomsterbrød

50 min.
16
Mellem

Ingredienser:

Fyld med appelsin

1 usprøjtet citron
1 dl syltetøj med appelsin fra Den Gamle Fabrik
1 spsk. chiafrø

Fyld med hindbær

1 usprøjtet citron
10 friske hindbær
1 dl syltetøj med hindbær fra Den Gamle Fabrik
1 spsk. chiafrø

Fyld med skovbær

1 usprøjtet citron
10 friske hindbær
1 dl syltetøj med skovbær fra Den Gamle Fabrik
1 spsk. chiafrø

Blomsterbrød

50 g gær
1 dl mælk
1 æg
1 knsp salt
1 tsk stødt kardemomme
60 g sukker
350 g hvedemel
125 g hvedemel
125 g smør
75 g marcipan

Topping

1 æggehvide
2 spsk perlesukker

Sådan gør du:

Fyld med hindbær

  1. Skyl citronen, og riv skallen.
  2. Bland syltetøj, citronskal og chiafrø i små glas, og rør det godt sammen.
  3. Sæt syltetøjet på køl i mindst 2 timer.

Fyld med hindbær

  1. Skyl citronen, og riv skallen.
  2. Skyl hindbær og bland syltetøj, citronskal, hindbær og chiafrø i små glas, mos bærrene med en gaffel, og rør det godt sammen.
  3. Sæt syltetøjet på køl i mindst 2 timer.

Fyld med skovbær

  1. Skyl citronen, og riv skallen.
  2. Skyl hindbær og bland syltetøj, citronskal, hindbær og chiafrø i små glas, mos bærrene med en gaffel, og rør det godt sammen.
  3. Sæt syltetøjet på køl i mindst 2 timer.

Blomsterbrød

  1. Smuldr gæren i en skål. Varm mælken i en gryde, indtil den er 37°. Hæld mælken over gæren i skålen, og rør rundt med en træske, indtil gæren er opløst. Bland æg, salt, kardemomme, sukker og mel i dejen, og ælt den sammen i 5 minutter. Brug gerne en røremaskine.
  2. Skær smørret i skiver. Skær små huller i dejen i skålen med en kniv, og fordel smørret i hullerne. Ælt dejen i yderligere 10 minutter, til den er smidig. Lad dejen hæve overdækket i 45 minutter.
  3. Del dejen i 16 stykker. Rul stykkerne ud til cirkler med en kagerulle, ca. 10 cm i diameter. Drys lidt ekstra mel på bordet, hvis dejen klistrer til bordet eller kagerullen. Riv en smule marcipan på den grove side af et rivejern i midten af dejcirklen, og læg derefter 1 tsk. syltetøjsfyld over marcipanen.
  4. Brug en skarp kniv, og skær fire snit ind til fyldet. Det er vigtigt, at du ikke skærer hele vejen ind til midten, men stopper, hvor fyldet er, så du får fire kvarter, der hænger sammen i midten.
  5. Fold den øverste og nederste del dej over fyldet i midten som blomsterblade. Fold derefter dejen i siderne over midten, så det ligner en bomsterknop. Læg de små brød i muffinforme, og lad dem hæve overdækket i 30 minutter.

Topping

  1. Tænd ovnen på 225°.
  2. Pisk æggehviden sammen, og pensl de små brød.
  3. Drys perlesukker på toppen af brødene, og bag dem 8-10 minutter i ovnen.

Hindbær

Stolte syltetraditioner

BÆRLEKSIKON