Genbrug vores glas

 

Dekorative vaser

Brug DEN GAMLE FABRIK's glas som dekorative vaser. Både flaskerne med frugtdrik og marmeladeglassene har en størrelse og form, der gør dem velegnede som vaser. Det er en nem måde at skabe en hyggelig stemning i hjemmet. Fjern etiketten med kogende vand og en lille kniv. Limresterne kan fjernes med lidt olie på en klud. Herefter kan glasset evt. vaskes i opvaskemaskinen. Sammensæt en lille buket af blomster fra egen have eller fra vejkanten.

 

 

 

Hjælp bierne

Det har været lunt i vejret i et stykke tid nu, og det betyder at mange insekter begynder at vise sig igen. Hos DEN GAMLE FABRIK er vi især glade for bierne – de gør så meget godt og vi har brug for dem. Derfor vil vi gerne vise, hvordan man ved hjælp af få remedier kan lave sit eget bi-hotel, og sikre at vores små summende venner har et sted at være. Du kan også bruge dine tomme marmeladeglas til at gro bivenlige blomster i. Hvis du ikke har en have kan du stille dem ud på altanen.

 

 

 

Snaps

Vores marmeladeglas har den perfekte størrelse til hjemmebrygget kryddersnaps. Skold det tomme marmeladeglas med kogende vand, så det er helt rent. Put de smagsgivende ingredienser, du ønsker, I glasset og fyld det derefter med vodka. Lad trække I mindst 2 døgn på køl. Inden servering sies de smagsgivende ingredienser fra. Nydes afkølet. Se opskrifterne her.

 

 

Syltede rødløg

Et tomt marmeladeglas kan også bruges til en god portion syltede rødløg. Skold et tomt marmeladeglas med kogende vand, så det er helt rent. Skær 4 rødløg i fine skiver og kom dem i glasset. Kog 4 dl æblecidereddike og 1 dl sukker op i en gryde, sammen med 1 spsk. hele peberkorn og 3-5 laurbærblade. Hæld den kogende eddikelage over rødløgene, luk glasset og opbevar køligt. Se opskriften her

 

Iskaffe

Hvorfor ikke bruge vores marmeladeglas til en kop ‘coldbrew’ eller to? Hæld 13 g kværnet kaffe i et tomt marmeladeglas og fyld med 250 g koldt vand. Skru låget på og ryst et par gange, inden glasset stilles på køl natten over. Fyld et glas med isterninger, og si indholdet fra marmeladeglasset over, så kaffegrumset fjernes.

 

Vase til påskebordet

Lav din egen smukke påskedekoration. Mal nogle tomme marmeladeglas på indersiden. På denne måde får farven dybde og glassene bliver blanke udenpå. Hæld lidt maling i bunden af glasset og drej det forsigtigt rundt til alt er dækket. Mal forsigtigt indersiden af den øverste kant med en pensel. Du kan bruge den type maling du nu lige har, men hvis du vil have blomster i, skal malingen kunne tåle vand. Husk at tjekke tørretiden på den maling du bruger, så farven ikke smitter af. Du kan fylde glassene med alle havens smukke blomster og grene og fx pynte grenene med hjemmelavet påskepynt.

 

Dekorative gaveglas

Ønsk god påske til venner, familie og gode naboer. Stil en lille påskeoverraskelse på deres dørtrin. Fyld et rengjort marmeladeglas med lækkerier og dekorér det med tuscher, maling, et fint bånd og måske en lille blomst fra haven. Især de heldækkende ”graffiti” tuscher fx fra Posca er rigtig gode – de gør det nemt at få et godt resultat, også for små hænder, der måske gerne vil være med. Slip fantasien løs og brug hvad du lige har af smukke ting i skuffer og skabe.

 

 Marmeladeglas som påskeæg

Hvorfor nøjes med et enkelt påskeæg, når man kan få et helt marmeladeglas fyldt! Genbrug tomme marmeladeglas som smukke påskeæg, fyldt med søde godter. Vi kan garantere, at det vil skabe påskeglæde hos børn (og voksne) i alle aldre. Og husk også at gemme et par påskeæg til dig selv. Klip en figur ud i malertape og sæt den midt på glasset. I anledningen af påske kan du klippe en lille påskehare, et påskeæg eller noget helt tredje. Mal hele glasset - også hen over malertapen - og lad tørre. Når malingen er helt tør, fjernes malertapen, så motivet afsløres. Fyld glasset med påskegodter og bind en sløjfe om - så er du klar til at glæde én, du holder af.

 

Julepynt

Byd julen velkommen med kreative juleaktiviteter for hele familien. Vi viser dig, hvordan du og familien kan bruge vores marmeladeglas til at lave jeres helt egen, personlige rystekugle. Se også, hvordan I nemt kan bruge vores marmeladeglas til at lave flotte, julede lysestager til adventskransen.

 

 

 

Følg @den_gamle_fabrik på Instagram for mere inspiration og få ideer til hyggelige aktiviteter for hele familien.