Figner og figen´sæson

Figner vokser på figentræer, som primært dyrkes i Middelhavsområdet. Det er et meget smukt træ, som mange danskere i dag har stående i stuen, dog uden den store høst. Hvis et figentræ skal trives, så skal det helst stå udenfor i varme omgivelser med masser af sol og nok væske. I de sydlige lande kan man finde store, gamle figentræer med masser af friske figener, som kan plukkes direkte fra træet. 

 

Læs mere

Hvornår er der figen sæson?

Figen sæsonen er rimelig kort i Danmark og ligger i perioden juli til september. Det er vigtigt, at fignerne er helt modne når de plukkes, da det klart giver det bedste resultater og den bedste smag. Derfor er det bedst, at vente til de er helt mørke lilla og til at skallen næsten sprækker af sig selv. De skal være bløde og saftige for at afgive mest smag.

Hvad kan man bruge figner til?

Figner smager skønt både friskt og syltet. Friske figner kan bruges i salater og desserter, men hos DEN GAMLE FABRIK foretrækker vi figner syltede. Prøv vores fantastiske figenmarmelade, som er genial at bruge til ostebrættet. Figenmarmeladen er bedst til salte og skarpe oste med en cremet konsistens, såsom halvfaste oste og blåskimmeloste.

Historien om Den Gamle Fabrik

SÆSON

JAN
FEB
MAR
APR
MAJ
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC

FIND FLERE BÆR